L’Ajuntament de Sarrià de Ter agraeix la participació pel 25N però reconeix que les dones encara es senten “inferiors”

Sarrià de Ter va commemorar dissabte el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Envers les Dones amb una manifestació pels carrers del poble. Els dies anteriors s’havien organitzat algunes activitats, com un curs de defensa personal femenina i la col·locació de dues plaques amb el lema “Sarrià de Ter no tolera les violències masclistes”.

La valoració de la jornada és positiva en general, però des de l’Ajuntament asseguren que encara hi queda molta feina per fer en matèria de violència masclista. La regidora de Feminisme i Igualtat del consistori sarrianenc, Marta Bussó, destaca l’augment de les denúncies per violència masclista i, tot i la bona feina, encara no n’hi ha prou.

De fet, Bussó considera que les dones encara es senten inferiors en moltes situacions, tot i comptar amb entorns feministes i estar valorades i acceptades. La regidora també remarca el síndrome de l’impostora, sovint molt present en les dones que ocupen una feina de responsabilitat.

Marta Bussó aposta per parlar de violència masclista, no de violència sexista ni de gènere, i apel·la els homes a parlar d’aquest tema i lluitar per eradicar-lo.

Des de la regidoria reiteren que l’àrea és oberta a la ciutadania i a qualsevol suggerència que aquesta vulgui aportar.

 

Imatge: Ajuntament de Sarrià de Ter