Sarrià de Ter viu una Festa Major intensa i amb molta participació

La Festa Major de Sarrià de Ter 2023 ja és història. El poble ha viscut aquest cap de setmana, des de dijous i fins ahir al vespre, quatre dies plens d’actes que encara no han acabat, ja que algunes activitats es celebraran a finals d’aquesta setmana o fins i tot de la pròxima.

Així i tot, el gran gruix del programa de festes ja s’ha completat amb un gran èxit de participació. A més, la pluja va respectar els actes, només van caure quatre gotes dissabte al matí però sense afectacions a cap activitat, tot i que l’organització ja tenia previstes alternatives en cas de males condicions meteorològiques.

La Festa Major es va encetar dijous amb el pregó de les associacions de veïns de Sarrià de Ter, que va ser retransmès en directe per Ràdio Sarrià amb un programa especial des del carrer Major. Va anar acompanyat d’un concert d’havaneres a càrrec de Port Bo i el tradicional ron cremat per a tothom.

Divendres va arribar la primera nit de concerts a la plaça dels Gegants després del Micro Obert de Projecte Mau, una nova caminada nocturna i el primer sopar jove a la zona de barraques. Després van pujar a l’escenari Oxigen, l’Orquestra Diversiones, Milenrama i Animal DJ’s.

L’endemà, dissabte, es va encetar amb el concurs de pesca infantil i les matinals geganteres, la festa de l’escuma i els inflables per als més petits de la casa. La Sala Dolors Xabé va donar el tret de sortida a la temporada d’exposicions amb “Vitralls”, d’Olga Sala, abans de la botifarrada de la placeta de la Font i les sardanes de la plaça de l’església.

Els balls van seguir a La Rasa amb les sevillanes i, durant la tarda de dissabte, l’esport va ser el principal protagonista amb el concurs d’escalada de caixes al bar C+C, la segona edició del torneig Josep Mir organitzat per la UES i la presentació del primer equip del FC Sarrià en la Copa de la Festa Major al municipal Antonio Moratalla.

El vespre va arribar la segona i última nit de concerts amb els combos de Sarriart, Ariana Ramírez, l’Orquestra Maribel i The Celtics DJ’s. Ambdues nits van comptar amb una gran afluència de gent, en especial els concerts de Diversiones i Maribel, i en general totes les activitats van gaudir d’una àmplia participació.

Ahir diumenge es va celebrar el concurs de pesca d’adults “Àngel Ponsatí” al riu Ter, on també es va organitzar de nou l’activitat de caiacs i, al mateix passeig del riu, el vermut musical de l’ATV. Al Pla de l’Horta es van dur a terme les visites guiades a la vil·la romana, a La Rasa la 31a Passejada en Bicicleta i a Sarrià de Dalt i els Socs, l’arrossada de Festa Major.

El dia es va acabar amb la ballada de sardanes al pavelló municipal i el concert i ball de Festa Major amb La Selvatana. Només queden pendents la competició de 3x3 de bàsquet de dissabte dia 9, els actes institucionals de la Diada dia 11 i la 12a tirada al plat del 15.