Sant Julià de Ramis torna a obrir el procés d'independència de Medinyà

L’Ajuntament de Sant Julià de Ramis i Medinyà reprèn el procés d’independència de Medinyà cinc anys després de la sentència desfavorable del Tribunal Constitucional, i ho intenta ara a través d’altres vies. L’alcalde de Sant Julià i Medinyà, Marc Puigtió, es reuneix avui amb membres de partits polítics amb representació a Madrid per tractar la restitució de Medinyà com a municipi.

L’estratègia actual és el diàleg amb l’estat espanyol, després de veure com el Constitucional no acceptava la resolució de l’Ajuntament i de la Generalitat. Marc Puigtió explica que buscaran suport dins els partits polítics amb representació a Madrid perquè Medinyà recuperi la independència municipal que va perdre el 1972.

La Generalitat va anunciar a l’Ajuntament el passat 2018 que, degut a la sentència del tribunal, ja no hi havia cap via per a restituir el poble de Medinyà. Marc Puigtió afegeix que, per aquest motiu, han obert la via del diàleg des de fa mesos per buscar una esmena a la llei.

Des de l’Ajuntament defensen que Medinyà no entraria dins la llei de creació d’un nou municipi, sinó que es tracta de recuperar la seva independència.

El Tribunal Constitucional, però, ja va rebutjar la independència de Medinyà al·legant que no compta amb el mínim d’habitants (5.000) per ser considerat un nou municipi.

 

Imatge: Ajuntament de Medinyà