El PAS dona la sorpresa i guanya les eleccions de Sarrià de Ter

Poble Actiu Sarrià de Ter va ser el clar guanyador de les eleccions municipals celebrades ahir diumenge. El partit es converteix així en la primera força al municipi amb sis regidors, el doble dels que tenien fins el moment, i acaba amb la majoria que tenia ERC en les últimes legislatures.

Els resultats van sorprendre fins i tot els membres del PAS, qui esperaven un canvi però no tan important. El candidat de Poble Actiu Sarrià de Ter, Isaac Ramió, no podia amagar l’alegria ahir en el programa especial en directe de Ràdio Sarrià per haver guanyat les eleccions municipals.

La participació va ser baixa, d’un 56%, gairebé catorze punts menys que a les eleccions municipals del 2019. El PAS va rebre 933 vots, el que suposa gairebé el 43% dels 2.237 vots totals. Isaac Ramió posa en valor la feina feta durant aquests anys i, en especial, la feina feta a peu de carrer que l’ha portat a guanyar les eleccions.

ERC de Sarrià de Ter perd així la majoria i passa de sis a quatre regidors. El grup, liderat de nou per Narcís Fajula, ja va perdre la majoria absoluta el 2019 i ara queda relegat com a segona força. El candidat republicà reconeixia durant la nit d’ahir que no esperaven aquests resultats i que treballaran des de l’oposició.

El PSC i Junts per Sarrià, per la seva banda mantenen la representació d’aquesta legislatura. Ambdós partits perden vots respecte les eleccions del 2019 però els socialistes continuen amb dos regidors i Junts, amb un. Són declaracions de Narcís Farroni, cap de llista de Junts.

D’aquesta manera, no hi ha canvis en la tercera i quarta força a Sarrià de Ter tot i la desaparició de Ciutadans. A banda dels vots del PAS, ERC va rebre 578 vots (un 26,5%), el PSC 368 (un 16,9%) i Junts 250 (un 11,5%).