Acord entre ERC i Junts per seguir governant el Consell Comarcal del Gironès

Esquerra Republicana de Catalunya i Junts per Catalunya van tancar dimarts un acord de govern per al pròxim mandat del Consell Comarcal del Gironès. Ambdós partits van anunciar-ho després d’unes setmanes de negociacions començades arran dels resultats de les passades eleccions municipals del 28 de maig.

Així doncs, l’ens comarcal repetirà el mateix format que en els últims quatre anys, amb Junts i ERC governant de forma conjunta. També es reparteixen de la mateixa manera els càrrecs, amb Junts assumint la presidència (fins ara l’ocupava Quim Roca, alcalde de Sant Gregori) i Esquerra la vicepresidència.

La presidenta de Junts al Gironès, Fanny Carabellido, i el president de la Federació Comarcal d’ERC, Albert Rosa, van signar l’acord de govern. Ambdues agrupacions consideren que aquest pacte permetrà “seguir amb la feina realitzada durant aquesta darrera legislatura i fa èmfasi en la bona relació que hi ha hagut entre ambdues formacions durant els darrers quatre anys”.

Junts i ERC són els dos partits amb més representació als ajuntaments d’arreu de la comarca del Gironès, amb una diferència destacada respecte la CUP, la tercera força.

 

Imatge: Junts