ERC, el partit amb més alcaldies de la comarca del Gironès

Els ajuntaments dels municipis del Gironès van celebrar dissabte els plens de constitució i d’investidura dels alcaldes del mandat que comença ara i s’allargarà fins el 2027. Les vint-i-set alcaldies de la comarca es reparteixen entre tres partits, amb ERC com a grup amb més batllies, seguit de prop per Junts i, per últim, de la CUP i les seves llistes adscrites.

Esquerra compta amb dotze alcaldies, set d’elles aconseguides per majoria absoluta com és el cas de Sant Julià de Ramis i Medinyà. L’alcalde, Marc Puigtió, posava en valor el fet d’aconseguir de nou la majoria dels vots del poble i la majoria de regidors de l’Ajuntament durant el ple d’investidura de dissabte.

Per altra banda, Junts va aconseguir l’alcaldia a deu municipis, a set d’ells per majoria absoluta, mentre la CUP i els partits adscrits com Poble Actiu Sarrià de Ter s’han fet amb cinc alcaldies al Gironès, dues (Celrà i Sant Jordi Desvalls) per majoria absoluta. Isaac Ramió, el nou batlle de Sarrià amb el PAS, també va prendre possessió destacant la feina feta i la feina per fer al municipi.

El PSC queda així sense cap alcaldia a la comarca, tot i ser el partit més votat a la ciutat de Girona. De fet, només a la capital gironina i a Bescanó, on va guanyar Junts però l’alcaldia és per ERC, el batlle no és de la llista més votada a les urnes.

 

Imatge: AJuntament de Sant Julià de Ramis