Isaac Ramió manté el sou d’alcalde de Narcís Fajula però elimina un assessor

L’Ajuntament de Sarrià de Ter va aprovar dimarts, en el ple extraordinari, el nou cartipàs municipal del mandat 2023-2027. Entre d’altres, es van validar les retribucions a l’alcalde i a la resta de regidors que formen el consistori, amb el vot a favor del PAS i el PSC, l’abstenció de Junts i el vot en contra d’ERC.

Pel que fa al sou de l’alcalde, Isaac Ramió manté la retribució que va tenir Narcís Fajula en el mandat passat, que són 3.237,49€ bruts mensuals amb dedicació exclusiva. El nou batlle de Sarrià de Ter destaca que, tot i mantenir el sou, han eliminat una partida superior als 14.000€ anuals ja que no tindran cap assessor extern, a diferència de l’antic equip de govern.

La retribució per a l’assistència a juntes, comissions i plens és la mateixa que fins ara, amb 80€ per cada junta de coordinació, 100€ per cada junta de portaveus i junta de govern, 60€ per cada comissió informativa i 200€ per cada ple. Ramió explica que, com a novetats, han limitat la celebració d’aquestes reunions a un màxim anual i, a més, els consells sectorials ja no seran retribuïts.

Junts i Esquerra, els dos partits de l’oposició, van posar el focus sobre aquest acord de retribucions i també el sou de l’alcalde. El portaveu dels republicans, Josep Viladomat, creu que s’hi hauria de “donar una volta”, sobretot perquè tot i mantenir les retribucions, l’equip de govern passa de sis a vuit regidors.

Narcís Farroni, portaveu de Junts, considera que el sou de l’alcalde no s’hauria d’haver mantingut, tal com va manifestar en el ple del cartipàs municipal del 2019.

Pel que fa al límit anual de sessions, es situa a quaranta-vuit juntes de coordinació, quinze juntes de portaveus, vint-i-quatre juntes de govern, quinze comissions informatives, onze plens ordinaris i quatre d’extraordinaris.