Sarrià de Ter rep les eleccions generals preveient una baixa participació

Sarrià de Ter, així com tots els municipis del país, viu aquest diumenge un nou pas per les urnes amb l’arribada de les eleccions generals al Congrés dels Diputats. La campanya s’acaba avui amb poca afectació al poble, només per la presència d’alguns cartells demanant el vot però sense cap acte ni míting polític, ja que la majoria s’han centrat a la ciutat de Girona.

El fet de celebrar les eleccions a ple estiu i la gran demanda de vot per correu fa pensar que no hi haurà una elevada participació a les urnes diumenge. A més, als comicis municipals l’abstenció ja va ser molt elevada en general i, en el cas de Sarrià, només el 55% dels electors van exercir el seu dret a vot.

S’obriran els tres col·legis electorals habituals a Sarrià de Ter, com són el Local Social de La Rasa, l’edifici d’El Coro i el Centre Cívic de La Cooperativa. L’horari també serà el mateix que a les eleccions municipals de finals de maig, amb l’obertura a les nou del matí i el tancament a les vuit del vespre, abans de començar l’escrutini.

Pel que fa als resultats, el 2019 ERC va ser el partit més votat a Sarrià, amb 897 vots, seguit del PSC amb 624 i de Junts per Catalunya amb 529. Després d’aquests van quedar Ciutadans, En Comú Podem i Front Republicà, tres partits que ja no es presenten com a tal a les eleccions d’aquest 2023.