La participació a les eleccions a Sarrià baixa respecte el 2019 però és major que a les municipals

Els partits polítics d’arreu del país afrontaven les eleccions generals d’ahir amb una certa preocupació davant el precedent de forta abstenció a les municipals de finals de maig. Així i tot, la participació va pujar respecte els comicis de fa menys de dos mesos, sense arribar a les xifres dels generals del 2019.

Sarrià de Ter va registrar 2.617 vots, el que representa un 67,58% del cens total, baixant més de deu punts la participació de les passades eleccions al Congrés. Així i tot, la pujada respecte el 56,12% de les municipals és evident. El candidat d’ERC a l’alcaldia de Sarrià de Ter, Narcís Fajula, considerava que no havien sabut mobilitzar els votants el 28M i molts van quedar a casa.

El gran beneficiat d’aquest augment de participació va ser el PSC, el guanyador de les eleccions a Sarrià de Ter i també al conjunt de la comarca. Quim Rodríguez, regidor socialista de l’Ajuntament de Sarrià, explicava divendres a Ràdio Sarrià que la gent necessita “una motivació extra” per anar a votar i és molt diferent la situació en unes eleccions municipals que en unes autonòmiques o unes generals.

La jornada electoral va transcórrer amb normalitat a Sarrià de Ter, sense cap incidència a destacar durant les votacions.

 

Imatge: Ministeri d'Interior