El PSC guanya les eleccions generals a Sarrià de Ter

El PSC va ser el clar guanyador a Catalunya de les eleccions generals al Congrés dels Diputats celebrades ahir, amb més d’1,2 milions de vots arreu del país. Sarrià de Ter no va ser una excepció i també va veure com la llista dels socialistes va ser la més votada al municipi, seguida de Sumar, Junts, ERC, PP, Vox i la CUP.

El PSC va rebre 865 vots, el que representa el 32,49% del total, mentre Sumar va quedar força enrere amb 369 (13,98%), just per davant de Junts amb 358 (13,56%) i ERC cau fins la quarta posició amb 333 vots (12,61%). Per tant, nova desfeta electoral en menys de dos mesos pels republicans, que van perdre la majoria a les municipals i també ahir a les generals, amb una baixada de més de 400 vots.

De fet, els socialistes pugen gairebé quinze punts respecte les eleccions generals del 2019 i Sumar aconsegueix més suport que el que va tenir Podem fa quatre anys a Sarrià de Ter. Els vot independentista també baixa, amb els tres partits aconseguint menys suport que el 2019 i perdent en total 708 vots.

El PSC també va ser la llista més votada a Sant Julià de Ramis i Medinyà. Esquerra Republicana va caure fins la tercera posició després de ser el partit amb més suport a les generals del 2019. Junts va perdre vots però va aguantar a la segona posició, a gairebé onze punts dels socialistes, mentre Sumar va quedar com a quarta força, per davant de PP i Vox.

 

Imatge: PSC