Sarrià de Ter aprova el pressupost del 2024 amb els vots en contra de l’oposició

L’Ajuntament de Sarrià de Ter va celebrar ahir dimarts el ple municipal ordinari del mes de desembre, amb l’aprovació del pressupost del 2024 com a aspecte més destacat de l’ordre del dia. La majoria de PAS i PSC, partits del govern que sumen vuit regidors, va permetre la validació de la proposta abans d’acabar l’any.

El pressupost s’havia de votar el novembre però es va haver d’ajornar per recomanació de la Diputació de Girona. L’alcalde de Sarrià de Ter, Isaac Ramió, explicava ahir durant el ple que la proposta final és de 6,4 MEUR, un cop dutes a terme les modificacions aconsellades per la Diputació.

L’oposició va votar-hi en contra definint la proposta com a “continuista”. El regidor de Junts per Sarrià, Narcís Farroni, considera que no hi ha un “decantament de balança” a la proposta de pressupost de l’equip de govern i lamenta que l’única inversió del document es vagi presentar en el ple abans de comentar-ho a la resta de grups municipals.

El portaveu d’ERC Sarrià de Ter, Josep Maria Viladomat, va seguir en la mateixa línia i va demanar “celeritat” per accedir al finançament i a la capacitat d’endeutament de l’Ajuntament de Sarrià de Ter, que és un dels menys endeutats de la demarcació.

Per acabar, Ramió va destacar que, tot i pujar els impostos, els ingressos del 2024 són menors que els del 2023, fet que defineix com un “desastre”.

La proposta de pressupost es va acabar aprovant amb els vuit vots a favor, del PAS i el PSC, i cinc vots en contra, de Junts i ERC.