El Consell Comarcal del Gironès aprova per unanimitat donar suport a la gestió dels menjadors escolars per part de les AMPA

Segons diu el Consell Comarcal del Gironès no pot continuar, però, renovant o signant els convenis pel quals delegava la gestió dels menjadors a les AMPA, sense incórrer en una il•legalitat, per varies qüestions tècniques jurídiques, entre elles, que una competència delegada, com és aquest cas, no es pot tornar a delegar o l’imperatiu legal de compliment de tota la normativa pública contractual ja que el servei de menjador és un servei públic o la impossibilitat de signar convenis d’encàrrec de gestió amb una AMPA, ja que aquesta no és un ens públic. El Departament d’Ensenyament ha de dictar les instruccions necessàries per tal que les AMPA interessades puguin continuar gestionant els menjadors escolars.

Per aquest motiu la moció insta per una banda a la Generalitat, i concretament el Departament d’Ensenyament, que trobi una fórmula jurídica per tal que les AMPES i AFAs puguin gestionar els menjadors escolars. Ho ha explicat Lourdes Gelada consellera d’ERC al Consell Comarcal del Gironès i regidora d’Ensenyament a l’ajuntament de Sarrià de Ter.

Per altra banda, el Consell Comarcal del Gironès es compromet a buscar alternatives al sistema de gestió dels menjadors mentre no es trobi la fórmula jurídica per tal de preservar el sistema actual de gestió per part de les AMPA i AFA que hi estiguin interessades.

Jaume Busquets, president del Consell Comarcal del Gironès, ha afirmat que “la no renovació d’aquests convenis és un problema tècnic jurídic” i ha posat de manifest, malgrat la informació publicada en alguns mitjans de comunicació, que “el Consell Comarcal del Gironès no ha fet cap comunicat de recuperació de la gestió dels menjadors escolars que porten les AMPA de la comarca”. Pel proper curs escolar, tot ha de continuar com fins ara: el Consell Comarcal gestiona directament 15 menjadors escolars, les AMPA, 35.