Sant Julià de Ramis també aposta per les comunitats energètiques

L’Ajuntament de Sant Julià de Ramis es presenta a la línia de subvencions de la Diputació de Girona per a la creació de comunitats energètiques als municipis del territori. La intenció del consistori santjulianenc és instal·lar un conjunt de plaques solars per abastir equipaments municipals i també part de la població.

L’alcalde de Sant Julià de Ramis, Marc Puigtió creu que es va tard en el tema energètic, i més en el període d’inflació actual. Per aquest motiu, Puigtió anuncia que el municipi comptarà amb una comunitat energètica durant el 2023 al Pla de Baix.

El projecte de la comunitat energètica es troba ja a la seva fase final i les plaques solars beneficiaran al voltant d’un centenar de veïns de Sant Julià de Ramis. Són declaracions de Marc Puigtió a la tertúlia d’alcaldes del magazín “Els 4 Rius”, de Girona FM.

Tot i la iniciativa municipal, Marc Puigtió també demana més suport a la Generalitat de Catalunya en l’aspecte energètic.

L’Ajuntament de Sarrià de Ter també va anunciar fa unes setmanes un projecte similar, en el seu cas instal·lant dues comunitats energètiques: al pavelló municipal i a La Cooperativa.