Acord entre metges i Salut per desconvocar la vaga d’avui, demà i divendres

El sindicat de Metges de Catalunya i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya van arribar a un acord ahir al vespre per desconvocar la vaga prevista avui, demà i divendres. La reunió va evitar més vagues dels treballadors de facultatius després de les dues jornades de la setmana passada. 

Els acords assolits van en la línia de millorar les condicions laborals dels professionals sanitaris i, com a conseqüència, oferir una millor atenció als pacients. El secretari general de Metges de Catalunya, Xavier Lleonart, celebrava i especificava aquest matí a La Xarxa l’acord aconseguit amb el Departament i afegeix que l’aplicació de les mesures es farà “en la major brevetat possible”.

Un dels principals objectius del sindicat és reduir la càrrega de treball dels facultatius d’arreu del país. Xavier Lleonart explica que, amb la plantilla actual, el gruix de feina existent no és viable i per aquest motiu les mesures a aplicar són urgents i suposaran una millora evident en tot l’àmbit sanitari.

El seguiment de les vagues de la setmana passada va ser un èxit segons Metges de Catalunya, amb un 70% de professionals adherint-s’hi, mentre que segons el Departament de Salut el seguiment va ser del 27%.

 

Imatge: Metges de Catalunya