L’Ajuntament de Sant Julià de Ramis, “encantat” amb el porta a porta

Sarrià de Ter i Sant Julià de Ramis compleixen aquesta setmana el primer trimestre amb la recollida de residus porta a porta als seus municipis. La valoració dels dos ajuntaments, fins el moment, és molt positiva i les dades de reciclatge a la comarca mostren un augment significatiu amb la implantació del nou servei.

L’Ajuntament de Sant Julià de Ramis i Medinyà, després d’aquests tres mesos, es mostra molt satisfet amb el canvi de model. El seu alcalde, Marc Puigtió, explica a una entrevista a Ràdio Sarrià que estan “encantats” amb el servei i amb com l’està duent a terme la població, després d’un període d’adaptació que mai és fàcil.

El conjunt de la comarca del Gironès es situa per sobre del 80% de reciclatge a partir de la implantació del nou model. Marc Puigtió destaca les bones dades i considera que han d’estar “molt contents” pel funcionament del servei, arribant al nivell de pobles que porten més temps amb el porta a porta.

Puigtió considera que la feina de l’Ajuntament a l’hora d’explicar el canvi de recollida ha estat bona i afegeix que el balanç d’aquests mesos provocarà que altres municipis del país s’acabin adherint al porta a porta.

Els ajuntaments coincideixen en destacar que un dels aspectes més significatius del nou model de recollida de residus és la reducció del rebuig.

 

Imatge: Marc Puigtió