El Govern avançarà l’emergència per sequera i aplicarà més restriccions a Girona

El Govern de la Generalitat de Catalunya va anunciar ahir l’avanç de l’entrada a la fase d’emergència per sequera, així com més restriccions de consum d’aigua a les províncies de Girona i Barcelona. Pel que fa al sistema Ter-Llobregat, que afecta Sarrià de Ter, l’executiu estudiarà la possibilitat de declarar una situació de preemergència com a punt intermedi.

De fet, es preveu entrar a la fase d’emergència a finals de desembre i aprovar les restriccions dimarts vinent. El director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Samuel Reyes, apunta que la situació de sequera actual és “la més greu des que es tenen dades”, amb els pantans de les conques internes assolint mínims històrics.

L’objectiu és potenciar el consum d’aigua regenerada i dessalinitzada, però també reduir el consum general i promoure l’estalvi. Samuel Reyes destaca que les administracions públiques són les encarregades de dur a terme les inversions necessàries per tal de frenar aquesta situació sense deixar de banda l’activitat econòmica i el servei a la ciutadania.

Reyes afegeix que, per part de la població, s’ha d’intentar reduir el consum d’aigua a la llar però també fora d’aquesta, als espais laborals i d’oci.

Sarrià de Ter es troba encara en fase d’excepcionalitat i és un dels municipis que es manté per sota del consum màxim d’aigua establert.

 

Imatge: Govern de la Generalitat