Sarrià de Ter entra a la fase de preemergència per sequera amb noves restriccions

La Generalitat de Catalunya va anunciar ahir l’entrada a la fase de preemergència de 202 municipis d’arreu del país, entre ells Sarrià de Ter. Aquest fet comporta que el límit de consum d’aigua per habitant i dia a Sarrià baixa fins els 210 litres, vint menys dels permesos fins ara.

A banda de la reducció del consum d’aigua per habitant i dia, també es redueix la pressió de l’aigua i es disminueix el cabal que arriba des del Pasteral a Girona, Salt i Sarrià de Ter. Ho explica l’alcalde de Girona, Lluc Salellas, durant una roda de premsa conjunta dels ajuntaments dels tres municipis, que formen l’empresa pública CATSA.

Sarrià es troba ara en una mitjana de 220 litres d’aigua per habitant i dia, així que s’haurà de reduir per adaptar-se al nou límit. L’alcalde del municipi, Isaac Ramió, explica que de moment no es preveuen mesures extres per disminuir el consum d’aigua, però demana col·laboració a la població i a les empreses del poble davant aquesta situació.

Ramió afegeix que durant les pròximes setmanes es convocarà una reunió amb les empreses del municipi, així com amb la resta d’alcaldes de l’àrea urbana de Girona, per tractar la situació de sequera i fomentar l’estalvi d’aigua.

A banda de Sarrià de Ter, Girona i Salt, set municipis més de la comarca del Gironès entren en fase de preemergència per sequera.