Un incendi a Sant Julià de Ramis crema 1,5 hectàrees i obliga a tallar la carretera i l’AVE

Sant Julià de Ramis va registrar durant el matí d’ahir dimecres un incendi forestal que va arribar a cremar al voltant d’una hectàrea i mitja. El foc es va controlar, estabilitzar i apagar durant la tarda i vespre d’ahir mateix tot i les complicacions que va provocar el fort vent de tramuntana.

L’avís va arribar poc després de dos quarts de dotze del matí i es van activar els serveis d’emergència. Marc Sayols, regidor de l’Ajuntament de Sant Julià de Ramis i Medinyà, destaca la ràpida intervenció dels cossos d’emergència, entre ells els bombers i la policia local de Sarrià de Ter, tot i les complicacions pel vent.

Segons els Agents Rurals, l’incendi es va originar per una espurna d’una torre elèctrica de la zona. Marc Sayols afegeix que aquesta espurna, provocada per l’alta tensió de la torre, va encendre les flames i aquestes van arribar a creuar la carretera, obligant a tallar-ne la circulació.

A més, l’incendi també va obligar a tallar la circulació dels trens d’alta velocitat durant part del dia. Tret d’aquestes afectacions, el foc no va ocasionar danys a la ciutadania ja que no es va apropar a zones habitades. Són declaracions de Marc Sayols.

Els bombers van donar el foc per controlat a les set de la tarda i han seguit fent tasques per la zona durant el vespre.

 

Imatge: Bombers de Catalunya