L’Ajuntament de Sarrià de Ter planteja la creació de corredors vegetals al poble

L’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sarrià de Ter busca solucions per a la ciutadania de cara a les onades de calor dels mesos d’estiu. Una d’aquestes propostes és la creació de corredors vegetals al municipi, amb la plantació d’alguns arbres que ajudin a disminuir les altes temperatures.

La intenció és que, a través d’aquests corredors vegetals, hi hagi més zones d’ombra al poble. El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sarrià de Ter, Quim Rodríguez, explica durant una entrevista a Ràdio Sarrià que l’objectiu és crear corredors complementaris als locals s’utilitzen com a refugis climàtics a l’estiu.

El tram del carrer Pallach que uneix la placeta de la Font i el passeig del Riu és un dels indrets de Sarrià on l’Ajuntament preveu crear un corredor vegetal. Quim Rodríguez afegeix que és un espai sense ombra, on el sol d’estiu fa pujar molt les temperatures i cal protegir la ciutadania.

Així i tot, des del consistori reconeixen les dificultats per a dur a terme aquesta acció per la situació econòmica de l’Ajuntament de Sarrià, ja que comporta un manteniment a base de regar de forma regular. Són declaracions de Quim Rodríguez.

L’Ajuntament de Sarrià de Ter, així com d’altres municipis del país, ofereix alguns equipaments municipals amb aire condicionat com a refugi climàtic durant les onades de calor.