Entren en vigor les mesures de la fase de preemergència per sequera a Sarrià de Ter

La Generalitat de Catalunya va anunciar la setmana passada l’entrada a la situació de preemergència per sequera de 202 municipis el país, entre aquests Sarrià de Ter. Aquest canvi implica una sèrie de mesures per a la població, la més destacada la reducció del consum màxim a 210 litres per habitant i dia, quan fins ara era de 230.

Sarrià, Girona i Salt van anunciar la setmana passada algunes mesures per fer front a aquesta situació, com la disminució de la pressió de l’aigua. L’alcalde de Girona, Lluc Salellas, anuncia que també es du a terme una reducció del cabal provinent de la presa del Pasteral cap als tres municipis.

De fet, Sarrià de Ter es troba per sobre d’aquest nou límit de consum d’aigua i des de l’Ajuntament aposten per dur a terme reunions i molta conscienciació per reduir-lo. L’alcalde del poble, Isaac Ramió, explica que de moment no es realitzaran mesures especials al poble per fer front a la sequera.

La fase de preemergència també comporta la reducció de la dotació de reg agrícola, la redució del consum d’aigua dels usuaris industrials o la disminució en els usos ramaders i recreatius, a banda de limitar l’ompliment de piscines. També es prohibeix el reg de jardins i zones verdes, ja siguin públiques o privades, així com de gespa tret d’aquelles destinades a la pràctica federada d’esport, i també es prohibeix la neteja de carrers amb aigua potable.