Aigua és vida alerta sobre “la mort del riu Ter” a Sarrià si el cabal es redueix

La Generalitat va anunciar dimarts noves mesures per fer front a la sequera, entre altres la reducció del cabal dels rius Ter, Muga i Llobregat. Aigua és vida, la plataforma de defensa de la gestió pública de l’aigua i del seu cicle integral, considera que és una decisió molt preocupant i que serà “la mort del riu Ter”.

Des de l’entitat apunten que tres indrets del territori com són Sarrià de Ter, Sobrànigues i Verges veuran afectat greument el pas del Ter. El president d’Aigua és vida Girona, Pau Masramon, explica en una entrevista a Ràdio Girona que al Pont de l’Aigua el riu es convertirà en “basses i còdols”.

La reducció del cabal del Ter, segons Aigua és vida, significarà el final del riu en aquests indrets com ja ha passat amb altres rius del territori anys anteriors. Masramon afegeix que és el mateix procés que han viscut rius com el Galligants, el Güell o fins i tot l’Onyar a la comarca del Gironès. 

Pau Masramon també apunta que la situació ja és més que preocupant en aquests indrets i considera molt greu la decisió de la Generalitat.

A banda d’aquesta reducció del cabal, Acció Climàtica va anunciar la prohibició de l’ús de dutxes en algunes instal·lacions esportives.