Els X Premis Carles Rahola de Comunicació Local reben 55 treballs de 51 participants

El premi que ha registrat més participació ha estat el de millor treball informatiu o divulgatiu en premsa, amb 26 treballs elaborats per 18 periodistes. Aquesta categoria ha desbancat a la de millor fotografia en premsa, que solia ser la més concorreguda, però que en aquesta edició queda en el segon lloc, amb 18 propostes presentades per 9 professionals. A l’apartat dedicat al millor treball informatiu o divulgatiu en televisió s’hi han presentat 4 programes i també 4 participants.

La categoria que premia el millor projecte de comunicació periodística ha rebut aquest any 3 projectes elaborats per 6 persones (l’any passat no se n’hi va presentar cap). Dos treballs opten a rebre el premi a la millor iniciativa de comunicació institucional; mentre que al Premi Miquel Diumé al millor treball en ràdio i al premi a la millor informació digital s’hi ha presentat un sol treball, que en el primer cas ha estat realitzat per nou persones i en el segon ha estat realitzat per una associació.

La IV Beca dels Premis Carles Rahola, convocada per l’Ajuntament de Girona amb la col·laboració de la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes i la Diputació de Girona, està dotada amb 3.000 euros i vol fomentar la recerca sobre la història del periodisme a les comarques gironines, i s’adreça, en anys alterns, a periodistes col·legiats i a estudiants universitaris. En aquesta edició estava destinada a universitaris, i s’hi han presentat dues candidatures. 

Comunicació institucional: 2 treballs de 4 autors

Ràdio: 1 treball de 9 autors

Informació digital: 1 treball d’1 autor (associació)

Els noms dels guanyadors dels X Premis Carles Rahola de Comunicació Local es faran públics en el transcurs de l’acte de lliurament dels guardons, que tindrà lloc el dijous 21 de febrer, a les vuit del vespre, a l’Auditori Palau de Congressos de Girona. Els presentadors de la gala seran els actors Rafel Faixedas i Carles Xuriguera.

Els Premis Carles Rahola de Comunicació Local tenen com a objectiu reconèixer la tasca de la professió periodística a les comarques gironines i fomentar la creativitat informativa en qualsevol format, àmbit i estructura. Compten amb set categories: projecte de comunicació periodística, premsa escrita, ràdio, televisió, fotografia de premsa, comunicació institucional i informació digital..

La Diputació de Girona i la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, la biblioteca pública Carles Rahola i la Universitat de Girona, estan preparant la Setena Setmana dels Rahola, prèvia al lliurament dels guardons. La programació inclou diversos actes públics centrats en la comunicació i l’actualitat, i es presentarà la setmana vinent.