Ràdio Sarrià, pionera amb programes pel confinament al Gironès

Des de fa més d'un mes, l'emissora municipal de Sarrià de Ter ha impulsat de forma conjunta amb l'Ajuntament tota una programació especial destinada a diferents sectors i edats del municipi.

Els programes per la gent gran de Jubilus, les d'exercici Físic amb el suport de Dipsalut, les càpsules de la Biblioteca Emilia Xargay i el programa de la Ràdio-Escola de Sarrià de Ter han creat un model a les comarques de Girona. L'èxit d'aquests formats ha propiciat que la Diputació de Girona hagi fet extensiu a totes aquelles localitats que disposen de Parcs de Salut (i que tenen emissora municipal) l'emissió del programa d'exercici físic, presentat per Estela Gómez. Actualment, el programa produït des de Sarrià de Ter ja s'emet a emissores com Ràdio Salt, Ràdio Vilablareix, Ràdio Sant Gregori i Girona FM.

Paral·lelament, són moltes iniciatives que vinculen els centres educatius i culturals dels municipis del Gironès amb la ràdio. Radio Sarrià també va ser la primera en emetre un programa destinat a la comunitat educativa, que s'està fent cada dia amb la col·laboració de l'Escola Montserrat, la Llar d'Infants Confetti i l'Institut de Sarrià. Ràdio Salt va seguir l'exemple i ara hi ha d'altres radios estudiant la possibilitat d'afegir un programa similar a la seva graella, com és el cas de Girona FM. Pel que fa als formats culturals, les recomenacions literàries i cinematogràfiques que s'emeten 3 dies per setmana, aporten contingut elaborat per l'equip de la Biblioteca Emilia Xargay, que gràcies a la cobertura comarcal de Ràdio Sarrià arriba també a tots els municipis veïns.

L'emissora municipal també ha mantingut activa bona part de la programació regular com els informatius diaris, l'"àmbit municipal", l'"Alcalde respon" i el programa "Sarrià en Joc" de Pau Villafañe i Josep Coll, que malgrat el confinament s'ha mantingut en antena. El magazín recull com les diferents entitats esportives del poble viuen aquestes setmanes de suposada inactivitat, tot mostrant que tenen un calendari actiu de propostes pels seus esportistes. 

Mantenir més actius que mai els canals de comunicació és doncs una acció conjunta a molts municipis que disposen de ràdio municipal. Gràcies a iniciatives pioneres com les de Ràdio Sarrià, s'ha pogut teixir una xarxa de continguts que arriben a més de 150.000 persones i que ajuden a tots els habitants del Gironès a passar millor el confinament i paliar els efectes de la crisi sanitària.