Roger Torrent, absolt del delicte de desobediència

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha fet públic avui el veredicte del judici contra Roger Torrent, Eugeni Campdepadrós, Josep Costa i Adriana Delgado, i els ha absolt del delicte de desobediència greu. Els antics membres de la mesa del Parlament van anar a judici per permetre debats al voltant de l’autodeterminació i la monarquia a la cambra.

Els quatre exmembres de la mesa s’enfrontaven a una possible pena de fins a vint mesos d’inhabilitació per ocupar un càrrec públic i una multa d’entre 24.000 i 30.000 euros, tal com demanaven Vox i la Fiscalia. El Tribunal, però, creu que no hi va haver un mandat clar i específic per part del Constitucional i, per tant, els quatre acusats no van cometre cap delicte de desobediència.

La majoria de membres del tribunal considera que aquesta falta de claredat permetia diverses interpretacions per part de la mesa del Parlament d’aquell moment. Així doncs, la sentència dona la raó a la defensa, que va declarar que van permetre els debats però no amb ànim de desobeir.

L’expresident del Parlament, exalcalde de Sarrià de Ter i actual conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent, celebra en un tweet la sentència del tribunal i creu que és “una gran notícia per la llibertat d’expressió i el dret d’iniciativa dels diputats”. A més, afegeix que “el Parlament ha de tenir autonomia per parlar de tot allò que interessi a la ciutadania, també sobre autodeterminació i monarquia”.

 

Imatge: Roger Torrent