Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/yrflbmpp/radiosarria.cat/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
L’Institut de Sarrià de Ter defensa el català davant la imposició del 25% de les classes en castellà

L’Institut de Sarrià de Ter defensa el català davant la imposició del 25% de les classes en castellà

L’Institut de Sarrià de Ter mostra el seu desacord al Suprem i no modificarà el seu model lingüístic. El tribunal va resoldre el passat mes de novembre que els centres educatius de Catalunya havien d’impartir un 25% de les classes en castellà, fet que des de l’equipament sarrianenc rebutgen.

El claustre de l’Institut va firmar un manifest unànime que van fer arribar a les famílies, al serveis territorials d’Educació i a la junta de directors del Gironès i el Pla de l’Estany. El director del centre, Albert Bayot, denuncia que persones sense formació pedagògica decideixin com s’ha d’ensenyar, i afegeix que la llengua mai és un problema a les seves aules.

Bayot també destaca que, en cas de fomentar l’ús d’una llengua per sobre de les altres, aquesta ha de ser el català, al tractar-se d’una llengua minoritzada històricament, i no el castellà.

El director de l’Institut considera que la confrontació lingüística no es crea dins les aules, sinó amb les figures externes a l’ensenyament que busquen un rèdit polític.

L’Institut de Celrà i el Salvador Espriu, de Salt, s’han adherit al manifest del centre de Sarrià i han comunicat que tampoc modificaran el seu projecte lingüístic.