El govern de Sarrià de Ter reitera la seva aposta per la policia de proximitat

L’àmbit de la seguretat i el model de policia local va ser una de les principals crítiques de Poble Actiu Sarrià de Ter durant el passat mandat. Ara, com a membres de l’equip de govern, volen reinventar el model policial i transformar-lo en un servei de proximitat com la resta de serveis públics de l’Ajuntament.

Sarrià de Ter ha viscut un increment de delictes en els últims mesos, com robatoris a establiments del poble o actes vandàlics en alguns indrets. L’alcalde del municipi, Isaac Ramió, considera que aquest augment delinqüencial no és només propi de Sarrià i l’atribueix a la pujada de la pobresa però també a l’incivisme.

Per aquest motiu, el govern vol ampliar el servei de policia i allargar-lo els caps de setmana, que és quan es concentren el major nombre de delictes. Ramió explica durant una entrevista a Ràdio Sarrià que aquesta modificació no serà immediata i, pels casos amb menors implicats, la intenció és un format més educatiu.

A més, l’equip de govern no vol un model de policia semblant al de Girona o altres ciutats de l’entorn, sinó un molt més proper a la ciutadania. Són declaracions d’Isaac Ramió.

Pel que fa a la reestructuració del cos de policia local de Sarrià de Ter, la previsió és que es pugui completar a inicis del 2024.

 

Imatge: Policia Local de Sarrià de Ter