Activat el Pla Alfa 3 a Sarrià de Ter per les altes temperatures

El Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya va anunciar ahir una sèrie de mesures arreu del país per fer front a l’onada de calor extrema d’aquests dies. S’ha activat el Pla Alfa 3 a un total de 275 municipis de 20 comarques diferents de Catalunya, en els quals s’han prohibit o restringit algunes accions.

S’han suspès totes les activitats d’educació en el lleure com acampades o rutes; s’han restringit les activitats vinculades als casals de vacances, colònies o estades esportives; s’ha suspès l’activitat agrícola que comporti ús de maquinària entre les 12 del migdia i les 6 de la tarda; s’han suspès les obres i intervencions a la xarxa interurbana de carreteres de Catalunya; s’han restringit l’ús de bufadors, serres radials i similars a menys de 500 metres de zones boscoses i a menys de 50 de terrenys agrícoles; s’ha limitat la circulació de transport dins els boscos entre les 12 del migdia i les 7 de la tarda i també s’ha limitat la circulació motoritzada en el medi natural.

Sarrià de Ter és un dels municipis inclosos en el Pla Alfa 3, així com Sant Julià de Ramis i Medinyà. L’alcalde de Sarrià de Ter, Narcís Fajula, destaca la calor “inusual” d’aquestes setmanes i afegeix que estan alerta amb els serveis d’emergència per evitar qualsevol possible incendi, a banda d’haver impulsat altres mesures com obrir la piscina abans del previst.

A més, l’Ajuntament manté oberts diferents espais municipals climatitzats, perquè la gent pugui aturar-s’hi i refugiar-se de les altes temperatures. Narcís Fajula explica que els locals habilitats són el Centre Cívic La Cooperativa, els locals socials de La Rasa i el Pla de l’Horta, la Biblioteca Emília Xargay i l’edifici d’El Coro.

Des del consistori també recorden les recomanacions habituals per a la població davant la calor extrema d’aquests dies, com és la hidratació constant, evitar les hores fortes de sol, portar gorra i no practicar activitat física en les franges centrals del dia. Són declaracions de Narcís Fajula.

En aquesta mateixa línia, Fajula creu que les onades de calor d’aquest estiu evidencien el problema del canvi climàtic i de la necessitat d’actuar contra aquest.

Un total de 27 municipis de la comarca del Gironès tenen activat el Pla Alfa 3, alguns d’ells amb restriccions d’accés a massissos i zones boscoses.

 

Imatge: Agents Rurals