Protecció Civil activa en alerta el pla PROCICAT per altes temperatures

Catalunya viu avui el dia de calor més intensa del que portem d’estiu, amb temperatures que poden arribar o fins i tot superar els 40 graus. Per aquest motiu, Protecció Civil ha activat en alerta el pla PROCICAT per altes temperatures arreu del país i el perill per calor també ha augmentat.

Les comarques de Lleida i la Garrotxa tenen un nivell d’alerta molt alt, mentre la majoria del país, com la comarca del Gironès, compten amb un nivell alt d’alerta per calor intensa. Des de les administracions demanen molta precaució a la ciutadania i en especial als col·lectius vulnerables com la gent gran per protegir-se de les altes temperatures i del sol, i per evitar un cop de calor.

Entre les recomanacions més habituals i més importants trobem hidratar-se sovint, evitar sortir al carrer a les hores centrals del dia, no fer esport a l’aire lliure, posar-se gorra i freqüentar espais amb aire condicionat. De fet, diversos ajuntaments han habilitat alguns espais municipals com a refugis per a les altes temperatures, tal com es va fer durant les onades de calor dels estius passats.

La previsió és que la nit d’avui dimarts a demà dimecres encara sigui molt càlida, però a partir de llavors els termòmetres es normalitzaran.

 

Imatge: Protecció Civil