L’Ajuntament de Sant Julià de Ramis manté congelades les ordenances fiscals

L’Ajuntament de Sant Julià de Ramis va celebrar dimarts un ple municipal extraordinari per tractar les ordenances i bonificacions fiscals del 2023. Es va aprovar continuar amb les ordenances congelades, de la mateixa manera que els últims anys, ja que des del consistori consideren que la situació és encara massa delicada.

De fet, la crisi econòmica de la Covid-19 i la inflació dels últims mesos són dos dels principals motius per haver pres aquesta decisió. El regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de Sant Julià de Ramis, Carles Royan, explica que, a banda de la congelació d’ordenances fiscals, també s’ha bonificat l’IBI i l’ICIO referents a la instal·lació de plaques solars.

 

La implantació del nou servei de recollida de residus porta a porta també ha provocat una nova bonificació sobre l’ús de la deixalleria. L’Ajuntament ha augmentat la bonificació de la taxa de residus municipals per l’ús de la deixalleria del 25% al 30%. Són declaracions de Carles Royan.

 

Per altra banda, s’han incrementat les bonificacions referents als vehicles de tracció mecànica. Carles Royan afegeix que s’ha dut a terme arran d’un acord amb l’oposició per fomentar la tinença de vehicles amb energia “més neta”.

 

El consistori també va aprovar una modificació de l’ordenança de l’escola bressol degut a la gratuïtat del curs de P2, tal com la resta d’ajuntaments del país.