Marc Puigtió es mostra “decepcionat” amb el Pla de Mobilitat Supramunicipal de Girona

Els Ajuntaments de Girona, Sarrià de Ter, Aiguaviva, Bescanó, Fornells de la Selva, Llambilles, Quart, Salt, Sant Gregori, Sant Julià de Ramis i Vilablareix van acordar abans de la pandèmia la redacció del nou Pla de Mobilitat Supramunicipal de Girona. Ara, gairebé dos anys després, el projecte continua pendent de licitació i es preveu que l’aprovació definitiva del mateix no arribi fins el 2025.

Per aquest motiu, des de l’Ajuntament de Sant Julià de Ramis consideren que s’hauria d’agilitzar el procés ja que es tracta d’un tema necessari per als onze municipis. L’alcalde de Sant Julià i Medinyà, Marc Puigtió, explica en una entrevista a Ràdio Sarrià que està “una mica decepcionat” per com avança el pla i la lentitud del procés.

Puigtió demana a l’Ajuntament de Girona que busqui solucions per anar més ràpid i pugui garantir un pla adequat als municipis participants. A més, també afegeix que cal millorar la mobilitat segura i sostenible amb el transport públic entre els diferents pobles del voltant de Girona.

Les primeres reunions per tractar el nou pla de mobilitat es van dur a terme el 2019, mentre l’aprovació del ple de l’Ajuntament de Girona va arribar a finals del 2020. Marc Puigtió demana que “les coses es facin ràpid i bé” i que el projecte no signifiqui només zones d’aparcament als municipis de l’entorn de Girona.

La redacció del pla de mobilitat supramunicipal de Girona, a banda de comptar amb la participació dels diferents ajuntaments implicats, també compta amb la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona i el Consell Comarcal del Gironès.

 

Imatge: Ajuntament de Girona