L’atur puja a Sarrià de Ter després de quatre mesos amb rècords d’ocupació

L’Observatori de Treball de la Generalitat de Catalunya, com cada primera setmana de mes, ha fet públiques les dades d’atur d’arreu del país. Sarrià de Ter registra una pujada de nou persones desocupades durant el mes d’agost, fet que trenca la dinàmica positiva dels últims quatre mesos amb l’atur a la baixa.

Aquestes nou persones que han perdut la feina el mes passat a Sarrià fan pujar el total d’aturats a 154, cinc desocupats menys que el mes d’agost del 2022. El municipi venia d’unes xifres de rècord al mes de juliol, amb les millors dades d’ocupació dels últims quinze anys, des d’abans de la crisi econòmica i immobiliària del 2008.

Al conjunt de la comarca del Gironès l’atur puja en 237 persones en els últims trenta dies, amb Girona i Salt com a municipis amb una major pujada, mentre només Bordils, Flaçà i Quart registren una millora de les dades d’ocupació. A Sant Julià de Ramis també hi ha 9 aturats més que el juliol, com a Sarrià, amb la xifra total arribant als 116.

La pujada de l’atur al mes d’agost, coincidint amb el final d’estiu i l’inici de curs, és habitual cada any ja que molts contractes temporals s’acaben abans del setembre.